Haraszti Mihály netes tudásközpontja

Itt megtudhatod, hogyan kell sikeres vállalkozást építeni

Képzések

 

Könnyebben tanulsz, ha azonnal kérdezni is tudsz?

Csökkenő érdeklődés

Tetszik-nem tetszik, kénytelen voltam az utóbbi időben tudomásul venni, hogy a mai, válságos időkben teljesen átalakultak a vállalkozások igényei. Számos vállalkozás a csigaházba húzódás taktikáját választva ráül minden fillérre, és kizárólag a létfontos dolgokra hajlandó pénzt kiadni.

Vannak persze vállalkozások, melyek előre menekülnek, de ott sem az önképzésre, a tudásba ruháznak be.

Végül vannak azok a vállalkozások, akik a válságban és annak piactisztító hatásaiban éppen a lehetőségeket látják meg, de az arányok akkor is a képzéseken résztvevők számának drasztikus csökkenését mutatják.

Tanítási szünet!

Az érdeklődés drasztikus csökkenése arra kényszerített, hogy szüneteltessem az oktatási tevékenységem. Az elméleti oktatások helyett áttettem a hangsúlyt a gyakorlati megvalósítást előtérbe helyező műhelygyakorlatokra, tréningekre, amikre azért még mindig volt jelentkező. Ezeket a későbbiekben is folytatni fogom, ha ritkábban is kerül majd rájuk sor.

Az utóbbi hónapokban azonban újabb keserű tapasztalatokat voltam kénytelen elszenvedni. Néhányan, akik valamilyen okból kihagytak lépéseket, melyek hiányában az egész addigi munkájuk eredménye megkérdőjeleződött, a kudarc miatt feladták az ezirányú tevékenységüket, sőt, volt, aki a sikertelenségért megpróbálta a tréningeken hallottakat felelőssé tenni. Emiatt úgy döntöttem, hogy az erőforrásaimat inkább másra, a termékfejlesztésre, és az egyéni konzultációkra, tanácsadásra fordítom.

A céges oktatások

Ebben a helyzetben kapóra jött az a trend, hogy a cégek, melyek akár a stratégia kidolgozásában, akár az üzleti modelljük építésében szeretnének segítséget kapni, a magasabb költségek ellenére előnyben részesítik, ha kizárólag az ő munkatársainak tartok előadásokat és tréningeket, ahol kizárólag az ő szakmájuk adottságaira szabott témákat tárgyalunk, és melyből ők azonnal a gyakorlatban is profitálnak.

Számos esetben fordul elő, hogy kizárólag a tulajdonos szeretne úgy ismeretekhez jutni, hogy még legközelebbi munkatársai se tudjanak arról, hogy tanácsadót vesz igénybe, és kollégái felé már immár saját tudásként ő közvetíti az ismereteket. Ebben természetesen készséggel vagyok a partnere, hiszen szakmai és vezetői tekintélye sokszor valóban ezen múlik.

Ha bármilyen formájú képzés érdekel, hívj bizalommal.

 

vissza a főoldalra